Selecteer een pagina

Goed nieuws voor de liefhebbers van Prins Bernard zijn Prinselijke Avonturen, er komt een vervolg! (Wist u trouwens dat Agent Orange de Amerikaanse benaming was voor de napalm die ze op Vietnam gooiden?)  Enkele jaren geleden werd de serie onderbroken en vervangen door een ‘true fiction’ opzet betreffende de Familie Kennedy. Ken u die? Dat was tot op zekere hoogte logisch; de Amerikaanse markt is vele malen groter dan de Nederlandse en de strapatsen van de Kennedy’s zijn vele malen erger dan die van onze Prins. Helaas wilden de puriteinse Amerikanen hier niets van weten.

Met onze Prins was er, aan de reacties in de winkel te horen, iets merkwaardigs aan de hand. Hij was bij leven razend populair bij de dames. Charmant, goed gekleed, avontuurlijk, niet onbemiddeld en, ook niet onbelangrijk, zeer gevoelig voor vrouwelijk schoon. En nog een Prins ook! Het kon niet op!

Mannen vonden hem maar niks. Een bluffer, charlatan, profiteur, kortom, een smet op het Koninklijk Blazoen. En maar cigaretten roken, champagne drinken en dure auto’s in de prak rijden. Nee, deze Prins was duidelijk een miskoop.

Na zijn dood bleken de bakens ineens verzet. Nu hij er niet meer was konden vrouwen niet meer hopen of dromen. Ineens was de Prins een minderwaardige klaploper en een engerd bovendien. Bij de mannen lag het precies omgekeerd. De Prins had bij zijn leven een bestaan opgebouwd waar je alleen maar jaloers op kon zijn. En hij kwam er nog mee weg ook!

Kortom, een nieuw album zal ongetwijfeld weer in goede dan wel slechte aarde vallen…Voldoende reden ten over om dit boekje in ieder geval aan te schaffen!

Ben zelf ook wel benieuwd, in de krant heeft heus niet alles gestaan denk je dan.

Peter

P.S. Wist u dat bij het verschijnen van deel I Prins Bernard stad en land heeft bewogen om dit tegen te houden? Later vond hij het eigenlijk wel leuk…