Selecteer een pagina

Altijd weer spannend, de decembermaand. Door Corona hebben wij dit twee jaar gemist terwijl het juist de leukste maand van het jaar is. Omdat er veel nieuwe stripalbums uitkomen, omdat het druk en gezellig is, feestelijk zou ik zeggen. En omdat er veel omgezet wordt, dat is ook aardig…

De Sint overigens ligt een beetje onder vuur lijkt het wel en de zwarte Piet helemaal. Toch hebben we onze traditionele zwarte klimpiet weer in de touwen opgehangen, pontificaal in de etalage. Maar…! Mét een masker op zodat je z’n gezicht niet kunt zien , en een vrolijk bordje erop ’The Masked Helper’. En dat ging goed, gelukkig.

De planning van de nieuwe stripuitgaven was dit jaar zeer ongelukkig. Een nieuwe Thorgal,  XIII en Jeremia is al een feest op zich, maar het echte werk komt pas met de softcover, bio en luxe Blake en Mortimer! Op 7 december! Waarom? Wel, het is heel eenvoudig. De uitgever in Wallonië heeft immers nog nooit van Sint Nicolaas gehoord… Kerst, daar gaan de cadeau’s naar toe…  Honderdzoveel miljoen Franstaligen tegen 25 miljoen Nederlandstaligen, that’s peanuts. Jullie wachten maar! Helaas.

Het gevolg is dat je je bijna schuldig gaat voelen : ‘nee, de Blake en Mortimer is er nog niet, na de Sint, snapt-u?’ Het wordt je bijna persoonlijk kwalijk genomen. Alsof ik hem ergens heb verstopt.

Rest ons nog om de winkel zoveel mogelijk te verKersten met heel veel lampjes, zilverdraad, 2 kerstbomen, kerstmuziek ( bah…) en waarachtig een fluorescerende Kerstman die op een laddertje de gevel beklimt. Ik schrijf dit op 6 december, nu de Blake ne Mortimer nog en alles komt goed!

Gelukkig Nieuwjaar!

Peter

NB: en nu maar hopen dat het Nederlands elftal bij de wereldkampioenschappen zo meteen de Fransen verslaat! Dat zou vanuit het stripoogpunt wel mooi zijn!