Selecteer een pagina

DE WONDERBAARLIJKE REIS VAN JACOB MANESCHIJN EN SIENTJE ZEESTER:

Featuring: Willem Wilmink en Willem Vleeschouwer

Over wonderlijk gesproken; wat een raar stripboek…

Aan de tekeningen van Vleeschouwer (ook een wonderlijke naam) mankeert niets en ook de ondertekstblokjes van Wilmink staan keurig in het gelid.

Maar dan de teksten zelve. Voortreffelijk Nederlands, daar niet van. Echter Wilmink is van huize uit een taal- en woordkunstenaar, bekend om zijn fraaie, speelse gedichten. Hij had beter stripscenarist kunnen worden. Zin na zin, strofe na strofe, gebeurtenissen en wendingen, iedere oogopslag in de tekst doet een mens perplex staan.

Hoe krijgt deze taalkundige het voor elkaar, hoe doetie het? 

Het moge jammer zijn maar het boekje is volledig geflopt. Niemand snapte er een jota van. Ik eigenlijk ook niet. En dan nog niet eens de Stripschapsprijs voor het Nederlandse Beste Boek gekregen! Onbegrijpelijk! 

Herdrukken die handel !

©1980 uitgeverij C.J.Aarts.