Selecteer een pagina

Ooit vertelde de Rik Ringers tekenaar Tibet waarom Nadine, Rik ’s vriendin zo afstandelijk was. We tekenden bij Casterman in een oud Jezuïeten klooster en het leek wel of die paters over je schouder meekeken; zodoende. Ook complimenteerde hij Duchateau voor zijn strakke scenario’s. Voor de nieuwe avonturen van Rik Ringers deel 5 moet scenarist Zidrou zoiets gedacht hebben van ‘dat kan ook anders!’ en zulks geschiedde. In dit nieuwe hilarische verhaal zitten maar liefst 4 stijlbreuken…

Nadine:

In een razend tempo verandert zij in bijna het hoofdpersonage van het verhaal. Slim, knap, ondernemend en van Rik kan ze al helemaal niet afblijven (wat hij helemaal niet erg vindt…).Ook wil ze nog wel eens een bevallige blik werpen op een stoere passant, en drinkt volgaarne een stevige borrel.

De commissaris:

Dat is nu eens niet Baardemakers, deze is voor 2 maanden uitgeruild met een Senegalees dorpshoofd, commissaris Griot. Baardemakers redt zich uitstekend in het huttendorp bij een liefdesmoord: hij past zich aan en blaast met zijn ‘toverpijp’ grote rookwolken en fantaseert er nog wat voodoo en hekserij bij, met succes. Ook zijn Afrikaanse collega Griot weet zich aardig te redden. Zo slaat deze als goede Moslim een glaasje wijn af om de volgende dag een biertje te bestellen. Kijk zegt hij, mijn vader was een Islamiet maar mijn moeder Christen. Dus gisteren was ik een Moslim en vandaag ben ik Rooms katholiek.

Moordenaar:

Er is nu sprake van twee moordenaars, en wat voor een twee! De eerste is bezeten door de geest van een losbandig adellijk meisje dat werd opgesloten in een inrichting en zelfmoord pleegde. Postuum laat zij door hem alle betrokkenen uitmoorden waar hij verder niets tegen kan doen. Bezeten is bezeten.

De tweede is een man die als jongetje op alle meisjes verliefd was maar zonder succes. Nu spoort hij ze een voor een op, bindt ze vast en doet een dansje waarbij hij liefdesliedjes zingt. In plaats van dat zij zich bekeren vinden ze hem maar een enge man dus snijdt hij ze het hart uit, harteloos. Beide moordenaars komen door toedoen van Rik Ringers per ongeluk om het leven, ook al zoiets. 

Humor:

Van het begin tot het eind, aan de lopende band. Commissaris Griot staat aan het bureau van de hoofdagent te dicteren als de administratieve medewerker binnen stormt. Sorry zegt hij tegen de hoofdagent, ik wist niet dat u een verdachte aan het verhoren was… Een heerlijke en absoluut foute grap, hulde! Ik zou zeggen, ga zo voort!