Selecteer een pagina

Hans Bohm leerde ik kennen als een buitengewoon veelzijdig iemand.  Opgegroeid in het  café zijner ouders beheerste hij alle behendigheidspelen tot in de perfectie. Daar kon schaken ook wel bij, zo meende hij, om vervolgens gedeeld winnaar te worden van het prestigieuze Hoogoven Schaaktoernooi.

Daarnaast vond hij ook nog eens de tijd om in 1976 het curieuze stripverhaal “ D’ondergang van Persva” te schrijven en uit te brengen samen met tekenaar/ grafisch ontwerper Allan de Geus.

Dat viel nog niet mee zo vertelde hij, de kunst was om ervoor te zorgen dat er geen enkel verband viel te bespeuren tussen tekst en tekeningen…

Zoals ik al zei een uitermate curieus stripverhaal dat al bij de Slegte lag voordat het uit kwam bij wijze van spreken. Chapeau! 

Over curieuze stripverhalen gesproken;  het Maanvirus van Dan Teal  mag er ook wezen. De tekeningen van Johnn Bakker zijn niet eens slecht maar het verhaal is nauwelijks te volgen, iedere vorm van logica ontbreekt.

Dat zou wel eens kunnen kloppen, de teksten waren van Geo Staat, beter bekend als Heinz Polzer oftewel  Drs.P. Wie zou dat achter hem gezocht hebben? Het album uit 1981 is tot de dag van vandaag nog altijd verkrijgbaar bij het Stripschap en dat wil wat zeggen…

Eerder noemden wij al René Goscinny als briljant scenarist met een uitgebreid oeuvre. Maar niet alles was direct een succes. Zo verschenen er in de zeventiger jaren 8 albums  over  Grootvizier Iznogoedh  die volledig flopten en nimmer zijn herdrukt. Nederland was duidelijk nog niet toe aan deze spitsvondige en hilarische humor. Omdat de toenmalige uitgever Amsterdam Boek  ook nog eens niet kon lijmen zijn deze albums heden ten dagen onvindbaar. 

Blijkbaar had ik echter indertijd, blauw van het lachen Asterix- achtige hoeveelheden ingekocht en daarna vergeten. Dus, nu bij ons leverbaar de 8 originele delen van Iznogoedh 1973/ 1977 zo goed als nieuw en merendeels met lijm voor € 14,99 p/st. En slechts zolang de voorraad strekt maar dat is logisch uiteraard. 

U kunt deze albums bestellen door overmaking van € 119,92 op NL89ABNA0978520408 t.n.v. Stripboekhandel  Bul Super te Delft met vermelding van uw naam en adres. Wij sturen ze dan kosteloos op. Veel plezier, maar dat zal wel lukken!