Selecteer een pagina

STRIPS EN KUNST VOOR DE EEUWIGE JEUGD ( 2019) 

Ja, dat wil wat zeggen. Geheel pretentieloos klinkt het nu ook weer niet. Altijd welkom denk je dan. Jammer van de afgrijselijke cover maar de achterzijde (het achterplat) maakt weer veel goed. Eveneens afgrijselijk maar voor de brildragers onder ons staat er interessante informatie; “Het blad Aline was er NOOIT gekomen zonder de steun van het Stimulerings Fonds Creatieve Industrie.”- fijn om te weten-,  en niet te vergeten “het Amsterdams Fonds voor de Kunst”. Mooi, zijn de belastingbetalers onder ons ook weer gerust gesteld. 

Vol verwachting sloegen wij dan ook het kloeke boekwerk van €10,- open en bladerde het met stijgende verbazing door. Om met Pippi Langkous te spreken:  “ik heb nog nooit getekend dus weet ik niet of ik dat kan maar zelfs als ik het niet zou kunnen, dan kon ik dit wel!”

Waar is de Slegte als je hem nodig hebt?! 

MAG IK EFFE VANGEN? (1993)

Ooit had verzekeringsmaatschappij Reaal heerlijke reclame spotjes met Rijk “foutje bedankt” de Gooijer in de hoofdrol. Dat was leuk moeten ze gedacht hebben, we maken er meteen een stripboek van. Zo kwamen ze terecht bij Hanco Kolk en Eric Heuvel die er een prachtig boekje van maakten. Hulde! 

Mijn positieve insteek heeft misschien te maken met het feit dat ik van de visagiste van Rijk de Gooijer ooit zijn beroemde Burberry jas cadeau kreeg en omdat we allebei uit dezelfde wijk uit Utrecht komen kon ik ook nog eens zijn moppen na vertellen!