Winter 1709 boek 1

Xavier is absoluut een toptekenaar. Gezichten, handen, houdingen, details, alles klopt. Zijn twee bekendste en mooiste series zijn ongetwijfeld Kruistocht en Conquistador. Beklemmende, emotionele verhalen met sterke karakters en veel diepgang. Maar wat maakt deze verhalen zo uniek?

Het antwoord is: Dufaux. Deze oudgediende scenarist creëert doorgaans diepgelaagde verhaallijnen met een intrigerende, bovennatuurlijke touch. Geesten, vervloekingen, djinns, ze komen in al zijn verhalen voor. Is dit zo, of lijkt dat maar zo? De hoofdpersonages geloven er heilig in, en de lezer ook; maar zijn ze er wel, of denken wij dat alleen maar? Waar of niet waar, de lezer wordt ongewild meegetrokken in een wereld die er wel is, maar niet bestaat. Nu u weer…

Bij de aankondiging van een nieuwe topserie van de hand van Xavier gingen wij er eens goed voor zitten. Dat wordt knallen. De cover van Winter 1709 was al vrijgegeven en oogde adembenemend. We konden haast niet wachten!

Na enkele blikken op de eerste pagina’s: verbazing. Rammelend tekenwerk, vlakke inkleuring, lage interactie. Een verhaal als een kreupele kapstok. Geen spoor van plezier. Wat blijkt nu: het is geen Dufaux, maar een Sergeef! Wie? Sergeef dus. En ja, als je geen scenario’s kunt schrijven verbleekt de beste tekenaar tot een Vandermeij. Niets aan te doen. Wij willen Dufaux!

Winter 1709 Boek1

Sergeef – Xavier

Daedalus HC €17,95

Gerelateerde afbeeldingAfbeeldingsresultaat voor kruistocht simoen dja

Afbeeldingsresultaat voor winter1709

Lees Meer

Reageer

*